Fredag formiddag på Fastaval skulle jeg have spillet Gargantuan, men da Oliver desværre gik ned med sygdom måtte jeg springe til og køre Paninaro som del af Fastaval Junior.

Jeg havde ugen op til lavet et supplement til det originale Paninaro, så det ville være sjovt at spille for fire 9-11 årige. Der blev ændret i udfordringerne, så spillerne i stedet for haute couture skulle designe superhelte og deres dragter og outfits til D&D-helte.

foto 1

Det var virkelig sjovt!

Hele Project Runway-konceptet var selvfølgelig ukendt for mine fire seje spillere, men så brugte vi bare Den Store Bagedyst som reference – det koncept havde de styr på og så kastede vi os ud klip og design.

Ret hurtigt blev det klart, at det ikke gav mening at køre med tidspres. Det ville ikke gøre noget sjovere for nogen, at der skulle stresses. Det interne spil mellem karaktererne blev også tonet ned, så der ikke var oplæg til at spillerne skulle være lede over for hinanden og generelt var der en virkelig god og hjælpsom stemning mellem de fire designere – hvilket også var nødvendigt, når den ene saks som scenarieforfatteren havde medbragt var så godt som ubrugelig og beholdningen af elefantsnot til sidst var faretruende lav.

Det kostede selvfølgelig lidt på rollespilsdelen, men til gengæld blev der designet mange fine elvere og seje superhelte. Og så var det fantastisk, da Katrine under de indledende øvelser, hvor man designer sin rolle, med det samme greb fat i, at hun jo ikke behøvede vælge sin egen personlige yndlingsfarve – det var jo til en rolle.

Scenariesupplementet kan downloades på Alexandria – både for børn og ”voksne”.

Og så selvfølgelig billeder!