foto(31)Terninger: To neongrønne slime terninger. Bestilt sammen med Netrunner hos Hyggeonkel.

EVNE: 10 / UDHOLDENHED: 18

Sværd og/eller trolddom? No way. Nu er det sci-fi tid!

Det brave rumskib Strejferen bliver suget igennem et ormehul og befinder sig nu i en ukendt ende af universet. Vi må finde koordinater, så vi kan komme hjem. Mig og den brave besætning, som i denne bog kan tages med på eventyr. En forskningsofficer, skibslægen, maskinmesteren, sikkerhedschefen og et par vagter, der begge ender med imponerende 8 i evne.

Først bliver Strejferen hailed af et rumskib. Ganzigere – aggressive øglefolk. De beordrer os til at flyve med og sender en diplomat over. I stedet for at føre ham til computerrummet fører vi ham lidt rundt på skibet og kommer forbi biologidelen, hvor der er en ørn. De ryger i clinch og det viser sig, at ørne er hellige for Ganzigere. Vi sender ham tilbage og de tør ikke skyde på os, da vi har ørn.

Vi kommer til en dybblå planet, hvor alle er lige og de er ikke engang blevet enige et navn til deres klode. Det giver, selvfølgelig, ondt kaos og vi, kaptajn, Doc og videnskabsofficeren, overfaldes af en flok vagter. Fordi de lige havde lyst til det, får vi efterfølgende at vide. Planeten giver ingen svar på, hvordan vi kommer hjem.

Ny planet. Vi lander og en insektagtig alien vinker os ind i sit hus og forklarer, at vi befinder os på planeten Culematter, hvor ingen dør. For at holde befolkningen på et rimeligt niveau, huserer der BK-patruljer. BK = Befolknings Kontrol! De dræber efter forgodtbefindende og vælter sekunder efter ind til os og zapper vores stakkels vært. Vi forsøger at kæmpe imod, men vagterne er alt for stærke. Vi bliver ført med, men da vi er alene med en af disse vagter springer vi på ham igen. Han smadrer os vildt og voldsomt inden vi får ham ned. To mand nede på 2 UDHOLDENHED. Vagten viser sig at være en android og vi griber hans hjelm og beamer op til Strejferen.

Næste planet vi besøger viser sig at være tom. Ja, altså udover den giftige gas som holdet tager med op på Strejferen. Jeg lukker den inficerede afdeling ned og beder Doc om at finde en modgift. Hun ruller under sin EVNE, prøver vaccinen… og dør! What!?! Urimeligt.

Reservelægen forfremmes og vi drager videre efter at have luftet ud.

Vi kommer til planeten Jolsen 3. En højtudviklet planet som gerne vil have besøg af mig og mig alene. Jeg siger fint, tager ned og bliver efter lidt tid, tilbudt at forsøge en tid/rum-port, som ikke er testet, men måske, måske, kan hjælpe med at finde koordinater hjem til jorden. Jeg siger fint og går på den anden dimensions-side rundt på en række lysende stier. Det bliver hurtigt til en Steven Jackson-Trademark labyrint, så da jeg endelig finder en vej ud af monotonien med veje der fører de samme steder hen, træder jeg ud i mørket… og bliver fortabt mellem tid og rum. The end.