Der kan være markant forskel på, hvor gode scenarier er at læse og hvor gode de så viser sig at være at spille. Derfor var det også med moderate nerve jeg støvede et af mine absolut yndlings Call of Cthulhu-scenarier af, for at spille det med den nystiftede gruppe Østjydsk Mythosformidling.

Dream Factory er at finde i antologien Mortal Coils, udgivet i 1998 af Pagan Publishing – dem med Delta Green og er et creepy scenarie om en filmstjernes mystiske forsvinden i Hollywood anno 1926. Scenariet har mange tråde og subplots vævet ind i de omkring 40 sider scenariet fylder og er både stemningsfuldt og ret omfattende, når det kommer til investigation.

Den svære detektivopgave

Og investigation, særligt kombineret med stemning og gys, kan være en virkelig svær størrelse. Risikoen for at kampen med at gennemskue og forbinde spor overskygger drama og uhygge er reel og hvad nu hvis (når!) spillerne misser det vigtige Spot Hidden eller Library Use tjek.

Samtidig kan rollespil og karakterer også ryge i baggrunden når et investigation puslespil skal samles og spillernes ønske om at forbinde punkterne overskygger karakterernes personligheder og/eller evner.

Der er sgu nok at være bekymret over inden det overhovedet begynder at dufte af Ctulhu!

To True Dectectives

Det gik heldigvis godt. En runde face-to-face og tre efterfølgende online sessions tog det for detektiven Frank Johnson og hans assistent Thomas Porter, at komme nogenlunde til bunds i sagen om Laura Angel, Minz Brothers Studios og den enigmatiske instruktør Alexander Solonitsyn.

Undervejs var der afhøringer, mord, indbrud, sære spor, lucky breaks, vigilante justice, twists og et showdown der næsten var True Detective værdi. Sæson 1, naturligvis.

Tempo – investigation tager tid

Fordi vi rykkede online (thanx, Corona) gik det hele lidt mere langsomt men her var det helt sikkert også en fordel, at der kun var to spillere. Jeg synes egentlig kun jeg har oplevet god taleorden i mit online rollespil, men det går alligevel mere smooth, når der kun er to folk der skal blive enige.

Og så var der, takke være Piotr og Jesper, en god dramatisk energi i Johnson og Porter. Faktisk har vi allerede snakket om, at spille videre med denne duo. Jeg kunne være fristet af, at sende dem 14 år frem i tiden, gråne deres hår lidt og lade dem tackle en anden Pagan Publishing udgivelse, The Realm of Shadows

Så hurra. Det virkede. Det er fedt at læse og også fedt at spille. Det er både en god detektivhistorie og interessant overnaturlig fortælling, selvom Cthulhu-delen ikke er forrest i billedet. Og hurra for Østjydsk Mythosformidling, der skal spille mere i 2022.

Also, første post i 2021!