scan0020”Pas på! Rotten kaster en Volvo efter os!!” (side 17)

Så er der ballade!

I lederen kan man læse, at der i Sleipners arbejdsplan for 1997 stod ”eventuelt kører Fønix videre”. Redaktøren er ikke glad! Der langes ud efter foreningen, som medlemmerne ikke kender og som ikke har nogen planer eller visioner. I brevkassen (nu med breve!) ryger der yderligere brænde på bålet i Ask Aggers, dengang legendariske, indlæg ”Man skyder da heste”. Midlerne er brugt til luksus og aflønning, frem for projektstøtte og bestyrelsen hytter eget skind og lader ikke nyt blod komme til. Drama, siger jeg bare.

Resten af bladet er mere fredeligt men cementerer bestemt med dette nummer sin eksistensberettigelse. Der er ”Ved Tankens Kraft”, som er den artikel om psykiske kræfter i Call of Cthulhu Rasmus efterlyste 3. december (jeg får den lige scannet), mere Holocaust (om USA i kløerne på McCarthy og Hoover), en artikel om at bruge sproget når man spiller, Requim for en Rotte, guide til at bygge et skumgummisværd og et interivew med Graeme Davis of The Enemy Within-fame. Jeg mindes at have set danskere (Mette Finderup?) pinge med ham på Facebook for nylig – går det tilbage til Fønix måske? Det er for øvrigt også ham der har skrevet ”Ved Tankens Kraft”.

Guldkornet i bladet er dog ”Når en Engel Synger” et fantastisk lille Fusion-scenarie, opstået i scenarieskrivningskonkurrencen på Fastaval og med Ernst som rockerskurk. Og fede illustrationer af Palle. Og et shootout på Oslobåden. Bag scenariet står blandt andet Thomas Jakobsen – ham vil vi høre mere til/fra om ikke så lang tid.

Sidst men ikke mindst, skal Fønix holde op med at udnævne nye rollespil og systemer til kommende klassiskere. Det er alene i de sidste to numre sket med Feng Shui, In Nomine og Noir: the film noir role-playing game (nej, jeg har heller aldrig hørt om det).