scan0021”Kasper er en passioneret sladretaske med hang til overdrivelse, og Ask synes at spille en person fra et af sine scenarier; en glad Action Man der er blevet en bitter veteran med fingerkløe” (side 26)

Skal vi virkelig frem til Fønix #19, før Palle laver en forside? Skørt. De seneste par forsider, og rigtig mange af tegningerne inde i bladet, har haft Johan Sennels signatur. Han er, også, awesome.

Adam Bindslev er ny chefredaktør – ham følger jeg på Twitter i dag.

Malik ”Fusion” Hyltoft afleverer en artikel om det evige problem i rollespil: investigation. Ja, det er før min Otto-nominerede ide om at montage sig frem til sporet, men indeholder (alligevel) nogle hæderlig moves til, hvordan man får sine dumme spillere til at opdage ens smarte spor.

Det store scenarie i dette nummer er “Kappestriden” – et Morten Korch-scenarie af Mads Lunau Madsen. Endnu engang et produkt af scenarieskrivningskonkurrencen på Fastaval. Er det måske faktisk et af de største savn ved, ikke at have et blad som Fønix – at der ikke er et outlet på ting som scenariekonkurrencer? Kunne ROLLESPIL måske have et scenarie på siderne i fremtiden?

Det er for øvrigt sjovt, at jeg sagtens kan huske scenariet, men et eller andet sted i mine mere heftigt drikkende år, har jeg fået det byttet ud med “Bondemænd og Biavlere” – hvilket det jo aldrig har kunne være, idet B&B først udkom efter Fønix var dead & gone. Det må være landluften og træskoene.

Illustrationerne til Kappestriden er helt spot on billeder af Poul Reichardt og Tove Maas. Desværre breder de sig ud i resten af bladet og giver det tidligere nævnte layoutmæssige kaos – hvor det er svært at se, hvor en ting begynder og den forrige slutter.

Sleipner-balladen forsætter i brevkassen men er mere tydelig i indslaget ”Sleipner: The Roleplaying Game”, hvor den nye bestyrelse har giver sig selv CoC-stats og det samme for skurke som DUF og Gamle Sleipner-Aktive. Det er ikke specielt kønt at læse i dag og hvis nogen ville anklage Fønix for at være Sleipners mouth piece, ville det her nok være et bevis. Og ud af otte medlemmer af bestyrelsen har seks givet sig selv mere end gennemsnitlig styrke. C’mon!

Og Brian Rasmussen anmelder Delta Green til 5 rotter. Yes! Der kan man tale om en kommende klassiker.

Reklamer