December i Marienburgkarmpus

26. december:

Ungeheuernacht, natten før natten

Af Anders Frost Bertelsen, Simon Steen Hansen og Kristoffer Rudkjær

I Imperiet hedder årets sidste måned Vorhexen, og når den er slut kommer Hexensnacht, hvor både Mannslieb og Morrslieb er fulde. Der tør få gå uden for en dør, for det siges at vrimle med dæmoner og andet utyske.

Hvad…

Den sidste aften i Vorhexen – aftenen før Hexensnacht – kaldes Ungeheuernacht, og i Marienburg danner den rammen om en særlig begivenhed. På Ungeheuernacht klæder en række af byens fornemste folk sig ud som dæmoner og huserer i gaderne. De skræmmer folk, der laver ballade, og de gør tjenester for folk der har brug for dem, blandt andet ved at uddele penge til de fattige.

Imidlertid siges det, at det giver uheld at tage imod deres hjælp, og at man ikke skal tage imod deres penge. Og morgenen efter kan man flere steder i byen se skinnende sølvmønter ligge i byens gader, hvor de er blevet kastet. De fleste er sølvmønter særligt præget til lejligheden med en fuld måne på hver side. Alle gaver og tjenester siges at give uheld, men de specielle Mondmünzen er særligt forheksede. Det forhindrer dog ikke desperate sjæle i at tage dem og bruge dem alligevel.

Mange af de traditionelle kirker såsom Morr, Verena, Shallya, osv. betragter ”dæmonernes” husaren som et værdifuldt billede på fristelsen fra Kaos og deltager på egen vis i nattens udskejelser. De organiserer processioner gennem byen med salmesang og lys, og alle der er udklædt som dæmoner er nødt til at flygte fra dem for ikke at risikere at få revet masken af. Efterhånden som processionerne går igennem byen, samler deres præster Mondmünzen op og velsigner dem, så de senere kan smeltes om og bruges af kirken til godgørende formål.

Sigmars kirke derimod ser det som en hedensk skik, der bør forbydes hurtigst muligt. Indtil nu har de primært advokeret for et forbud i byen, men nogle af deres mere ivrige medlemmer mener, at det er på tide at organisere dæmonjagter med sværd og fakler, og enkelte mener endda at de andre kirkers processioner gør sig lige så skyldige i hedenskab. Tingene ulmer i Sigmars Katedral.

Scenarietråde…

  • En desperat købmand kom til at samle en Mondmünz op og bruge den på at redde sit handelskompagni. Nu går forretningen strygende, og han er bange for om han uforvarende har lavet en pagt med mørke kræfter. Han har brug for diskret hjælp.
  • En entusiastisk Sigmar-præst har brug for masser af gode mænd til at lære hedningene et par ting omkring farligheden ved at lege med mørke kræfter. Det bliver ikke for sarte sjæle.
  • En datter af en af byens spidser bliver fundet død i gaderne morgenen efter Ungeheuernacht, iklædt resterne af et forrevet dæmon-kostume. Har religiøse fanatikere demaskeret og dræbt hende? Er det nogle af byens mere suspekte elementer, der har set en chance i at røve en rig, ung pige. Eller er det en af faderens rivaler, der har startet et større og meget farligere spil om magt og penge?