December i MarienburgVeerman.jpg

24. december:

Arnold Veerman, skurken

Af Kristian Bach Petersen

Har I hørt det? Har I hørt det? Tranen er død! Marienburgs største skurk og bagmand er endt med fjæset i kanalen! Hvem der står bag? Veerman… selvfølgelig.

Hvem…

Ingen dødelig har fingrene nede i så meget smuds og skidt som Arnold Veerman. Det er som om, han trækkes mod forfald og ondskab som en møl mod lys. Som en skaven mod Warpstone.

Veerman er vokset op i Doodkanaal. Nogen siger, at hans mor var kultist og involveret i tilbedelse af Nurgle. Andre mener, at han er den uægte søn af en adelskvinde fra Marienburgs østlige bred, der blev efterladt i den usleste del af byen som spæd.

Lige meget hvordan det startede er Arnold Veerman vokset op som en nederdrægtig person. Hans karriere som forbryder er slingrende og uden specifikt mål. Han har smuglet ting op og ned af floden Reik, gjort sig som overfaldsmand i gyderne omkring Kruiersmuir og er mistænkt for flere mord og voldtægter. Samtidig har han, ifølge byvagtens og heksejægernes kilder, været involveret med flere kulter og dæmontilbedende grupper, både Maskeraden og De Vorgeheim Troende siges det.

Arnold Veerman arbejder som oftest alene, da ikke engang de værste kriminelle kan holde ud at være sammen med den tatoverende og koleriske mand med de stålsatte vandblå øjne og det fedtede hår. Han er for uberegnelig. For ondskabsfuld.

Men hvorfor er det, at ingen har trukket Arnold Veerman for retten eller har placeret et velfortjent stykke stål i ham? Hvad er det der gør, at en så ubehagelig type, gang på gang undgår rebet og tør bevæge sig rundt i dagslys og uden maskering. Hvorfor er det, at alle er så pissebange for Arnold Veerman…

Scenarietråde…

  • Karaktererne kommer til at træde Arnold Veerman over tæerne. Bevidst eller ubevidst. Lige meget hvad, så har Veerman et horn i siden på dem nu, og ubehagelighederne begynder at regne ned over dem. Men kan man slippe af med en djævel som Veerman. Hvad nu, hvis du forsøger at skyde ham i ryggen… og rammer forbi?
  • Fire benhårde dusørjægere lander i Marienburg. De VIL fjerne Veerman fra byens overflade eller dø i forsøget. Det rammer alle der står i vejen for begge parter og snart er Marienburg By Night en nasty kampplads, hvor uskyldige fanges i krydsilden. Måske har dusørjægerne brug for hjælp. Måske har Arnold Veerman.

Arnold Veerman er, derudover, skurken i mit kommende Fastaval 2017-scenarie, Vinterulvene.