December i Marienburgmauritz

21. december:

Mauritz van der Fickenheim, Vallakken

Af Thor Fejerskov Jensen & Marie Wolfsberg Oscilowski

Mauritz elsker sin bror. Selvfølgelig gør han det, selvom Jozef altså er lidt af en stivstikker. Eller ret meget en stivstikker faktisk. (Men altså ikke sådan en stikker, hvis du forstår). Det er meget bedre at møde folk åbent og med et smil. Og så uden så mange fordomme. Det kommer man ikke langt med som freelance Nydelsesdreng (nogen kalder ham en gigolo, men det tror han er en misforståelse, for han har altså ingen gang været i Tilea, det må være hans fine teint der narrer dem).

Men Mauritz vil gerne mere med sin fremtid. Han skal på universitetet og studere og have en rigtig mappe til sine papirer og være vigtig. Han har lige det rigtige outfit i tankerne til sin første dag. Men alle siger at det er dyrt at læse, og Mauritz vil gerne have alle pengene til husleje, mad og alt det der før han starter så han er sikker på at gennemføre. Så det er nok bedst han lige tager en nat mere. Eller to. Det er også blevet meget nemmere at finde interesserede efter Gravia er kommet til.

Nogle gange, på en stille aften, kan han dog ikke lade være med at drømme om prinsen, prinsessen, eller noget derimellem der kommer og tager ham væk fra alt det. En der virkelig elsker ham for den han er, en som ser ham, en som vil få ham til at bryde sin vigtigste regel om aldrig at kysse på læberne. Men det skal helst ikke være en der er så sur som Jozef. Eller klammo. Det ville også være træls.

Hvem…

Mauritz er en sød, naiv trækkerdreng. Han har et hjerte af guld og ser det bedste i de fleste. Selvom han har drømme og håb om en fremtid på universitetet, kan han ikke helt slippe sin nuværende tilværelse. Han er egentlig glad for det han laver, for han kan godt lide de rare ting i livet. Han kan godt lide den nærhed han oplever, men savner nogen der rigtigt elsker ham. Derfor kan han godt have det med at klamre sig til nye bekendtskaber.

Han vil rigtig gerne arbejde på et af etablerede etablissementer som fx Euforiens Palads. Det vil være meget nemmere end at tage dem med hjem hvor udlejer, som Jozef insisterer på at blive kaldt, altid brokker sig hvis man larmer bare det mindste. Og så er han altså ikke til klammo gyder og den slags.

Mauritz ved godt at Jozef ikke bryder sig om hans tilværelse. Og at han åbenbart er sur, bare fordi Mauritz har ændret et lille bitte bogstav i slægtsnavnet. Men Fickenheim lyder altså bare bedre end Feckenheim.

Scenarietråde…

  • Mauritz vil bare gerne have en ven/kæreste. Han kan altså godt være lidt belastende og i hvert fald ikke god til at diskret. Han er mildest talt high maintenance. Han tolker flinke handlinger som en mulig kærlighedserklæring.
  • Han vil gerne hjælpe, især dem som kan hjælpe ham med at nå sit mål. Han er rigtig dygtig til sit job, kender derfor mange mennesker og ved en masse om hvad der foregår i byen. Både højt som lavt.