December i Marienburg220px-printer_in_1568-ce

18. december:

Frau Blüchers Trykkeri

Af Kristian Bach Petersen

I en by som Marienburg, hvor handelshuse, adelige, handlende og politiske fraktioner bekriger hinanden både i det skjulte og i det åbne, er der ofte brug for, at kommunikere bredt. I Schattinwaard ligger en ombygget lagerbygning, hvorfra informationerne vælter ud.

Hvad…

Frau Blücher driver Marienburgs største trykkeri. Det er her man går hen, når man skal have lavet løbesedler, efterlysningsplakater, erotiske elver-pamfletter eller de der helt specielle invitationer til den der særlig loge.

Frau Blücher overtog trykkeriet, da Herr Blücher døde for to år siden. En overdosis Gummegodt, siger rygterne. Den midaldrende kvinde overvåger alt arbejde og alle ting der laves, ofte fra gangbroen i trykkeriet. Ingenting forlader værkstedet uden at Frau Blücher har haft sine sværteplettede fingre på dem.

Derfor ved Frau Blücher også ofte, hvad der sker i Marienburg, før det sker, og er uudtømmelig kilde til informationer – skulle man få en fod indenfor. Det er dog ikke lige til. Blücher lover sine kunder en høj grad af diskretion og for at holde på informationer, hyrer hun kun analfabeter til at arbejde i trykkeriet. Samtidig er Frau Blücher en hård hund, der hverken lader sig påvirke af trusler eller bønner

Eneste hul i Frau Blüchers tætmaskede net er dværgen Hieronymus Horn, der trykkeriets bedste teknikker og den eneste der har styr på, hvordan reparer den største af presserne. Horn er både kolerisk og fordrukken, og kan ofte fanges talen over sig, når han og hans skiftende svirebrødre er på tur rundt i Marienburg ved nattetide. Blücher tolererer Horns opførsel fordi han er god til sit job, men har ind imellem følt sig nødsaget til at rydde op efter dværgen.

Scenarietråde…

  • En revolutionær gruppe forsøger at starte optøjer i Marienburg. Sporet af løbesedler fører til, og ender, ved Frau Blücher og karaktererne må enten forhandle og eller infiltrere trykkeriet, hvis de vil finde frem til folkene bag.
  • Karaktererne render en sen aften på Hieronymus Horn. Fra den pløkstive dværgs lomme, stikker en efterlysningsplakat med karakterernes ansigter på. Når solen står op, vil plakaterne blive smækket op i hele byen, så spillerne har til daggry til at rense deres navn.
Reklamer