December i Marienburgmerchant

16. december:

Van der Bilds Handelsimperium

Af Johannes Busted Larsen

Spiritus fra fjerne egne, eksotiske stoffer og krydderi, tobak plukket af nænsomme halvinger. Handelshuset Van der Bild kan klare det hele. Og lidt til.

Hvem…

Van der Bild-familien er en af Marienburgs rigeste familier, hvis handlesimperium dækker handel med en lang række import og eksport varer, lånevirksomhed og galleriforretning. Selvom Van der Bild har en unik handelsflåde, der kun består af flodfartøjer og som sejler op og ned af floden Reik. Nogen skibe helt til The Moot i øst (efter tobak), Wissenlands bjerge i syd (efter jern) og Kislev i nord (efter dyreskind og kvalitetsvodka), men Van der Bild’erne handler på hele floden med alt fra uld over korn til sjældne litterære værker og frække kærestebreve til kærlighedssyge stormænd.

Handlen er kun et aspekt af Van der Bilds virksomhed og især det nuværende familieoverhoved Donald Van der Bild har fokuseret på to andre lukrative indtjeningsområder: lånevirksomhed og, ved et tilfælde, kunsthandel. Lånevirksomheden er del i to grene, en anstændig og en lyssky. Den anstændige bliver drevet af Donalds talstærke og virkelig kedelige svigersøn Philip Hasenscharte i fornemme lokale i Van der Bild-tårnet i Guilderveld.

Den lyssky bliver drevet af en af Donalds nye forretningsforbindelse Hans Van der Jens aka Sükkerfar. Sükkerfar låner ud til alle dem som får afslag af Hasenscharte i Van der Bild-tårnet og tager selvfølgelig skyhøje renter og et brækket ben i rente. De fleste af disse låneaftaler indgås på Sükkerfars stamværtshus Hulen i Væggen. Udover at låne penge ud for Donald Van der Bild, så har Sükkerfar også en offentlig hemmelig affære med Van der Bild-datteren Branda Hasenscharte. En affære, som alle andre end Donald kender til og som har dannet mode i den Marienburgske overklasse. Alle rigmandskoner som bare er lidt med på tonerne har fundet sig en tyk mand de kan nyde udenomsægteskabeligtjuhej med.

Kunsthandlen bliver varetaget af Donalds søn Feltoberst Johann Van der Bild. På grund af familiens traditionelle gode forhold til Imperiet og en indgroet eventyrlyst, så deltog Johann i kaoskrigene i den nordlige del af Imperiet. Her opdagede han ved et tilfælde mange herregårde var blevet forladt i alt hast når kaoshærene nærmede sig. Alt af værd blev lynhurtigt samlet op af menige soldater og at disse soldater stod med et problem. De havde ikke nogen at afsætte disse værdier til ude i disse forladte nordlige provinser og mange af værdierne (især kunstgenstande såsom gobeliner og metalbuster) var svære at marcher og kæmpe med under armen. Johann så det som sin pligt som officer at gøre hæren kampdygtig på trods af disse kulturskatte, så han købte alle disse genstande for en billigt og arrangerede at få dem fragtet hjem til Van der bild-tårnet i Marienburg.

Efter sin hjemkomst er Feltobersten begyndt at sælge ud af disse kunstværker, men til tider også bytte dem til værker af endnu højere værdi. Det var en god forretning og faderen Donald van der Bild valgte at få bygget en galleritilbygning til tårnet og givet Johann en mindre formue, så han kan investerer i mere kunst. Van der Bild-familie handler på den måde både med ældre værker, antik kunst og helt nye kreationer. Denne handel med kultur givet familien en vis kulturel status og adgang til det bedre selskab i Imperiet og Bretonnia, som hele familien nyder godt af.

Plottråde…

  • Spilpersonerne skal låne penge og kan ikke betale tilbage. Sükkerfar sender bøller fra Voldsmændenes Laug ud efter dem.
  • Spilpersonerne får til opgave at skaffe Baron von Wittendroffs fra Ostlands familiegobliner tilbage. Baron ønsker ikke at betale for disse, da han ”ikke støtter marienbrugske kunsttyve”.
  • En af de mandlige spilpersoner er tyk og rigmandskonens dualist-mand er håbløs umoderne. Tid til en lille romance?
Reklamer