December i Marienburg  morr kopi.jpg

10. december:

Ravnene på Riddra

af Asger Randrup Normand

En dame kigger ud af sit vindue. To skikkelser er hurtigt løbet forbi, den ene med en trukket kniv. ‘Det ender ikke godt’, tænker hun og så hører hun lyden og ved besked. Lyden af klaprende træsko på brostenene, den knirkende lyd af et hjul, som burde smøres og skræppen af ravne – altid de ravne – lyden af Ulrikke med træskoene, som altid kun kommer her i Suiddock når en nyligt døds sjæl skal føres videre til Morrs rige

Hvad…

I området Suiddock ligger det som i folkemunde kaldes Ravnepladsen på Riddra. Den har egentlig et andet navn, men siden af Ulrikke med træskoene, hendes trækvogn og Morrs tjenere ravnene ‘flyttede’ ind, har den ikke heddet andet.

Ulrikke er som alle andre præster og præstinder for Morr klædt i en tung, sort kappe og ved sin side har hun sin vogn, hvorfra man kan få sjælelys og særligt indgraverede kobbermønter til de dødes øjne, mod en donation til dødsguden Morr.

Omkring på hele pladsen regerer ravnene. De sidder på alle hustage, lygtepæle og træer, når ikke de slås om madrester på brostenene, stjæler mad og småting fra de handlende eller nyder de krummer, som mange turister eller de som snart skal møde Morr deler ud til dem.

Ulrikke er næsten altid at finde på pladsen, hvor hun helst kun snakker med sig selv, ravnene eller de sjæle, som hun ser vandre.

MEN Ulrikke dukker også ofte op de steder i byen, hvor et lig ligger på jorden, indeholdende en sjæl, der skal fragtes videre til Morrs rige. Nogen gange er hun der næsten i øjeblikket hvor personen ånder ud eller kroppen rammer brostenen. Mangt en snigmorder har vendt sig om efter et veludført drab og opdaget Ulrikke lige bag sig, i gang med at tænde et lys for den døde.

Det hjælper ikke for sådanne voldsmænd at stikke i eller slå på Ulrikke, i ren panik eller overraskelse. For under hendes kåbe, er hendes hud stenhård og hærdet. Måske af Morr? Måske af Kaos? Det er dog kun synligt for dem, som har set hende smøge ærmerne op, taget hendes halstørklæde af, eller kun guderne skulle forstå hvorforkigget op under hendes kåbe.

Scenarietråde…

  • Mange handlende nær Ravnepladsen på Riddra så helst, at ravnene forsvandt og ikke spiste eller stjal deres vare eller generede kunderne, men hvordan slipper man af med Morrs tjenere uden at komme i uføre med Morr, som alle jo godt ved, at de skal stå til regnskab overfor ved livets afslutning?Måske kunne nogle fremmede i byen gøre det
  • Hvordan kan Ulrikke altid vide, hvor der ligger lig i byen?og hvordan dukker hun op så hurtigt?hvis rygtet om hendes ‘evner’ spredte sig, ville der sikkert være mange magtfulde mennesker i Marienburg, som gerne ville vide mereog betale godt for at kende til dødsfald forud.