December i Marienburg  56441244-arched-door-in-a-stone-wall-scatch

6. december:

Hulen i Væggen

af Peter Brichs

I en stenvæg, gemt godt af vejen for lovens vagtsomme øjne, er en skjult dør. Bag den tykke dør høres stemmer, latter og lyden af tunge keramikkrus der stødes sammen. Velkommen…til Hulen i Væggen.

Hvad…

Hulen i Væggen er noget så klassisk som en smugkro. Smugkroen har fået sit navn fra den naturlige hule, den er indrettet i. Den er gemt af vejen i Suiddock, i en væg ud mod vandet, næsten nede ved vandkanten. Døren er nærmest umulig at finde, hvis du ikke ved hvad du leder efter på forhånd. For at komme gennem døren skal du kende kendeordet, som skifter hver uge.

Dværgeparret Drarin og Elsa Brandhaard ejer kroen. Drarin står for den daglige gang – gæsterne kalder ham kærligt ‘fatter Brandhaard. Det er Elsa, der har fundet Hulen, og som har opstillet kroens regler, som skrevet på groft udskårne skilte, hængt på væggene herinde:

  1. Ingen ballade. Bandetilhørsforhold, dårligt blod og fejder slutter ved dørtærsklen.
  2. Hold din kæft. Du fortæller ikke byvagten om Hulen i Væggen!
  3. Din gæst, dit ansvar! Hvis du inviterer nogen med på kroen, og de bryder reglerne, deler I straffen.

Ingen, som har brudt reglerne, har nogensinde vendt tilbage i en tilstand, hvor de kan fortælle præcist hvad straffen for at bryde reglerne reelt er….

Kroen er befolket af alskens skidtfolk fra Marienburg, der nyder det åndehul, som Hulen i Væggen tilbyder. Åndehullet, og øllet som flyder fra de mange tønder. Her er altid mulighed for at skaffe arbejde for en fordækt Marienborger, som ikke er bange for at få beskidte fingre – eller for at komme i karambolage med loven.

Scenarietråde…

  • Elsa hiver fat i eventyrene en sen aften. Den fordækte elver, Ruxanda, er blevet fanget af byvagten med lommerne fulde af tyvekoster. Hun blev dog sluppet fri samme aften, og Elsa kan kun se én forklaring: Ruxanda har talt over sig, og nu skal hun betale. Ruxanda er nok at finde blandt en af hendes mange rige elskere og elskerinder…
  • Kaptajn Kurt Schnell fra byvagten passer jer op en tidlig morgen. En af hans kontakter har hørt nogle rygter om en smugkro et sted i byen. Den skulle efter sigende være fyldt med alskens eftersøgte forbrydere og andet rakkerpak. “Sky ingen midler for at finde den – den skal lukkes, og det skal være nu! De forbandede banditter skal fandeme ikke have et fristed i min del af Marienburg!”