fønix 24Forsiden ligner noget, der hører hjemme til i genren af erotiske vampyr noveller.

I lederen skriver Sara Hald om de mange kongresser der er i Danmark, og hvor svært – nærmest umuligt – det er at være med alle steder.

Sjovt nok står der ikke et eneste ord om at der er lavet et tema-nummer med fokus på nattens kappeklædte blodsugere.

I bladet er der blandt andet:

Netrotten, der guider læseren rundt på internettet til forskellige hjemmesider med lyd og inspiration til rollespillere – blandt andet henvisning til sider som kan bruges af Vampire spillere og folk der vil vide mere om Gothick-bevægelsen. Artiklen slutter af med et link til www.altavista.com og en opfordring til selv at lede videre derude på det helt nye og meget spændende internet.

  • Cellen er en samling af forskellige scenarie-synopser til inspiration. Planen er, at det fremover skal være et fast element i bladet. I #24 får vi ideer til:

o   Ritualet. Call of Cthulhu Gaslight. Det et noget med spøgelser, det Britiske Kolonikontor og en jagt på spor rundt i et tågefyldt London.

o   Modgift. Sci-Fi/Alien. Rum-marine-soldater på vej hjem mod orlov bliver omdirigeret og skal undersøge et rumskib som driver livløst rundt i det kolde rum…

  • Når du skal gribe natten, en artikel om Vampire Live Rollespil – nu med flere foto af live-rollespillere klædt ud som vampyrer, og endnu flere korsetter og bh’er. Det er vist ikke helt så meget Goth erotik som billeder antyder, men en masse gode råd om at satse på det realistiske, gøre alle spillerne til hovedpersoner og den slags. Faktisk kan de fleste råd bruges til stort set al slags rollespil, uanset om det er omkring et bord eller live.
  • Bagefter fortsætter vampyr-tematikken med en artikel der handler om Vampire kortspillet, ’Et kortspil med Bid i…’
  • Der er også et Vampirescenarie, Simon Say’s af Jesper Mortensen og Anders Kern Kernel. Det foregår i Sydney hvor en Primogen vil have spillerne til at løse quest for sig. Der er nogle locations spilpersonerne kan besøge, som alle leder frem til at spillerne (ja, der står spillerne og ikke spilpersonerne) for lov til at afsige en dom som stempler enten prinsen eller en anden vampyr er skyldige i mord, og det er skam helt op til spillerne for ’Primorgenen er i virkeligheden kold overfor om det er Simon, Maria eller en anden der er skyldig”.
    Det er desværre ikke det bedste scenarie, som er blevet trykt i Fønix igennem årene.
  • Vampyrtemaet bliver afsluttet med artiklen ’Even better then the real thing’, som handler om sex, død og sympati for djævlen. Altså lidt om vampyrer igennem tiden og kultur-historien.
  • Der er også flere sider om Magic (nyheder, decklistger, turneringer, etc) og en stor kalender med overblik over magic-turneringer, live-rollespil bestyrelsesmøder i Sleipner og rollespilscon’er blandet sammen i en stor pærevælding. Alene den 30/7 er der tre forskellige arrangementer… Skyggernes Sang (horror-fantasy live), Nemefrego IV (fantasy-live) og Con Dôme 99 (rollespilscon)
Det var det! Glædelig jul og tak fordi I læste med i (hele) december. Ekstra bonus tak til Thor og Thomas. Der ses tilbage på julekalenderen og Fønix en af de nærmeste dage.