fønix12Nummer 12 er endnu engang et temanummer. Denne gang er der fokus på cyberpunk med to artikler om cyberspace af Merlin P. Mann og Lars Kroll, og en forenklet version af Lars Krolls Fastavalscenarie Den Kinesiske Æske. Jeg var aldrig rigtig med på cyberpunkbølgen, men det var vist ret stort i 90erne.

I nyhederne bliver det kort nævnt at det danske rollespilsblad X3M desværre er blevet lukket efter to numre. Jeg kan huske, at jeg ledte febrilsk efter bladet, men aldrig fandt det. Det interessante er, at der bag i bladet er en anmeldelse af endnu et nyt dansk rollespilsblad – Magus. Det blad kan jeg slet ikke huske, men går ud fra at det også bukkede under efter ganske få numre. Fønix var det alle læste, eller sådan oplevede jeg det i hvert fald.

Pornorotten Ronni har nu nået så store højder, at der er blevet oprettet en fanklub, hvor man via et medlemsselskab kan blive en del af kulten og få adgang til ritualer og relikvier. Jeg blev aldrig medlem, men ville egentlig gerne. Jeg gætter på, at det er fra den gruppe udbrydergruppen Ronnis Disciple kommer fra. De havde anskaffet sig Ronnis næseknogle og spredte Ronnis ord på min første Fastaval i 1997.

I artiklen ”I kulissens vold” forklarer Jacob Schmidt-Madsen, hvordan man kan gøre spiloplevelsen bedre ved at pynte spillokalet op, klæde sig ud og sminke sig. Han fremhæver også vigtigheden af god baggrundsmusik. Her nævner han klassikerne over alle klassiker til stemningsmusik: Soundtracket til Dracula. Dracula soundtracket var altid en fast del af vores rollespilssession.  Det må være et af de albums, jeg har hørt mest i mit liv.

”Comme Il Fault” bliver anmeldt til 4.5 rotter. Det er et supplement til Castle Falkenstein, og er så vidt jeg kan forstå et supplement om takt og tone i victoria-tiden. I supplementet kan man lære vigtige ting som ”hvis du har en affære med en gift kvinde, så husk at lægge mærke til hvordan hendes korset er bundet, inden du hjælper hende af med det. – Måske har hendes mand bedt anstandsdamen bruge nogen specielle knuder… ”  Et godt råd stadig i dag især på Fastaval og til diverse livearrangementer.

I brevkassen vender Mads Brynnum tilbage efter efterlysningen i sidste nummer med et indlæg i debatten om system vs. systemløs.  Eller som han formulere det: Rollespil skal helst munde ud i ROLLEspil og ikke omvendt. … Prøv at lade være med at udelukke D&D spillere osv. Mads definerer også sig selv som en socialrealistisk rollespiller. Jeg har ingen anelse om hvad det betyder. Vil det sige, at en ung Mads har gået rundt på gaden i Slangerup og spillet hjemløs? Denne gang bliver Mads overset og vinder ingenting. Er det måske her man kan finde kimen til Forsmåelse?

Reklamer