scan0013Fønix #9 er det første (og eneste?) temanummer og temaet er systemløst rollespil.

At man kan dedikere et helt nummer og snakker om det, som om det er noget lidt sært , nytog mærkeligt, viser virkelig at der er sket meget i dansk rollespil siden midt-90erne. De 4-6 artikler virker alle sammen noget bedagede og fyldt med ting der enten ikke giver ret meget mening for rollespillere anno 2013 eller kommer med ting, der i dag er selvfølger.

Mafia fylder rigtig meget i reportagerne fra afholdte og kommende kongresser – men jeg mindes også, at der var folk i dårligt siddende cottoncoats på alle mine tidligere conbesøg.

Scenarierne er til gengæld ace i dette nummer. ”Rid Nu Til, Ibrahim” er et politi-buddy-movie scenarie af Paul Hartvigson om det aparte strømermakkerpar Kaspersen & Koch. Fusion med et solidt skud humor. ”De Udvalgte” er derimod en mørk fantasy-fortælling, med AD&D regler. Forsiden på dette nummer peger ind på dette scenarie, hvilket er cool, og er af den stadig fremragende Jesper Ejsing, der også er medforfatter på scenariet.

”En Orks Bekendelser” er et humoristisk interview med formanden for orkernes fagforening, der afslører at der står orker bag alt, også selvom vi rollespillere prøver at distancere os grønhuderne. Og så er der sgu også regler for en ny Warhammer 40K-tank og instruktioner til, hvordan du folder den selv! Og i brevkassen skændes folk om Ottoerne – the more things changes…

Reklamer