scan0003”Der er nok 10.000 danske rollespillere, men det er måske kun 4-5% af disse der har prøvet at spille live-rollespil (og endnu færre der gør det jævnligt)” (side 4)

Yes, lederen fortsætter ”liverollespil er en fase der skal overstås”-stilen fra sidste nummer. I dag er det velsagtens omvendt, at det kun er 5% af landets rollespillere der spiller bordrollespil jævnligt. Oh well.

Fønix # 4 har den første forside som ikke er lånt fra en udenlandsk udgiver – hvilket jeg mindes at haver læst, ofte kostede på løssalget af bladet – folk ville åbenbart have et dansk blad, der ligner et udenlandsk ditto.

Højdepunktet er det gotiske fantasy scenarie ”Tid Til at Høste”, hvor Paul Hartvigsons scenarietekst understøttes af Thomas Munkholts særprægede og krogede illustrationer.  Det andet scenarie ”Djævlens Øje” er til Call of Cthulhu og for en enkelt spiller.

Paul Hartvigson står også bag artiklen ”Leuvengrims Fortælling” der igen viser hans tæft for at skrive artikler som fletter flavour-teksten elegant ind. Denne handler om spillernes mål og ønsker i spilverdenen. Bladets to andre artikler er også solide. Merlin Manns ”Pandoras Æske” handler om brug af symboler i rollerspil og Lars Kroll giver gode råd om live-roleplaying (ja, det hedder det altså i 1994).

Andre vil måske også glæde sig over reglerne til Helte Ludo – et af Fønix’ forsøg på kække småspil – bare vent til vi når til Lemmings….

Reklamer