scan0002“Live Roleplaying er en skamplet på Rollespillets ære” (side 8)

Ja, der var et helt andet styrkeforhold mellem bord og live, dengang 😉 Ovenstående kommer fra artikel om live rollespil, der tager udgangspunkt i det kæmpestore Fastaval 1994 sci-fi live ”Et Godt Tilbud” og ”Magtens Ring”, spillet på noget der hedder Cybepunk Træf.

”Hver gang vi prøver at tage os rigtigt voksne og følsomme ud om rollespillere, er der nogle live-nørder der erobrer en journalist. Så gør de sig selv og os andre til grin ved at tampe på hinanden med skumgummisværd*”

Det er sjovt at læse, ikke mindst fordi ”Et Godt Tilbud” blev spillet på min første Fastaval og jeg tydeligt kan huske de udklædte og opgejlede spillere.

Fønix #3 byder også på den første tegneserie om/med Ronni The Rat, Fønix’ fantastiske maskot, lige netop denne dog uden det store rollespilsindhold – det kommer der senere.

Ellers er der dramatisk nyt fra den nordlige ende af rollespilsandedammen, hvor de to foreninger ARL og TRoA kæmper om magten i 9000Beton, en række gode artikler (en om skurketyper i rollespil, en om menneskets ubetydelighed i Call of Cthulhu og et tema om Wraith: The Oblivion) og et par morsomme indspark på bekostning af Magic: The Gathering – det ene af Alex Uth.

Scenarierne tæller i dette nummer kun ”Operation: Terminus” (Star Wars) og mere Krangor-sandkasse, ”Krangor – Mulighedernes By”

*eller stikke en finger op i måsen på hinanden…