scan0001”Er prostitution noget grundlæggende i generne hos alle kvinder??” (Fønix #2, side 4)

Kaldte ansvarshavende redaktør Mikkel K. Sørensen lige alle kvinder for ludere!?! Kønsdebatten er tydeligvis ikke en ny ting i det danske rollespilsmiljø og i denne snart 20 år gamle leder, skoser redaktøren en gruppe unge kvinder der, synes han, åbenbart har gjort sig lidt for meget til overfor æresgæsten på Fastaval, Mark Rein•Hagen.

Det er for øvrigt ”sjovt” at redaktøren ikke tæller de kvindelige deltagere på Fastaval som nørder. De er jo piger. Og dermed nok fra en anden planet.

 

”Ophidselsen over mr. Rein•Hagens tilstedeværelse var dog alligevel at finde, ikke blandt kongressens nørder, men hos pigerne”

Det er i det hele taget en ret forfærdelig leder.

Derudover er Fønix #2 et rigtig fint blad. Der er tre scenarier i bladet “Tronraneren” (MERP), ”En Ung Mand med Ambitioner” (Call Now/Vision) og ”Når den Røde Hane Galer på Korkegen” (AD&D).

”En Ung Mand med Ambitioner” kan jeg huske jeg kørte for min daværende gruppe og Vision er et blik på det, der senere bliver Fusion. ”Korkegen” er beskrivelsen af kroen af samme navn, og en rigtig fin fantasy-intrige sandkasse og samtidig det første møde med den verden/by, Krangor, som Fønix henover de kommende numre bruger som settinget for deres fantasyscenarier.

Fønix #2 har en rigtig lækker forside, lånt fra det svenske horror-rollespil Kult, som der også er en temaanmeldelse af i bladet. Mere om det, når jeg når til Sweden del 2.

Derudover er der en 5-stjernet anmeldelse af Planescape, et billede af en meget ung Kristoffer Apollo og en beskrivelse af Fønix egen Rotto-uddeling på Fastaval 94; ”ham der skød isbjørnen” var SÅ meget ”hende der gemte lampen” of the 90s.