Der er gennem tiderne blevet skrevet en masse gode scenarier til danske kongresser. Vildt mange. Men ind imellem er der også nogle, der lige er en tand mindre ace.

Et af disse har næsten legendarisk status blandt mine fynske rollespilsvenner. Et scenarie skrevet til en fynsk ungdomsskolekongres, afholdt af de samme folk der holdt Mystifisticon og Maskespil.

Nu har jeg, i forbindelse med præ-flytte-oprydning genfundet scenariet. Og det er et ganske fantastisk dokument som jeg føler jeg må dele med verden.

Så må jeg præsentere:

Det Svage Håb

Eller, det Det Evnesvage Håb, som det ret hurtigt blev omdøbt til. 5 siders Dragonlance Fifth Age scenarie, der starter på kroen Den Bidende Bæver, og derefter bare bliver værre.

Det er faktisk ikke så meget et scenarie, som en beskrivelse af hvad spillerne gør blandet med nogle ret lange replikker til bipersonerne, der til gengæld er stattet grundigt op. En af dem er for øvrigt en gud, men det bliver først nævnt til sidst. Der er ingen spilpersoner.

Jeg tror at Jes og Mads har været ret unge og uerfarne da de skrev det (på en dag!) og det er ikke for at hænge dem ud. Jeg elsker det scenarie (remakekonkurrence anyone?) og jeg elsker den railroady naivitet der i er scenariet (”De går videre og 3 dage senere, om aftenen slår de lejr nær silvanasti skovene, og omkring midnat bliver de overfaldet af 10 sorte riddere og de er fandens gode til at slås”) og hvordan al baggrundsinfo er indforstået.

Det er et skønt, og virkelig dårligt, scenarie.