Egentlig havde jeg regnet med, at  2011 influxet af rollespilsbøger var stoppet med Isle of the Unknown. Ikke mindst fordi jeg i år har fyldt en masse bøger på hylderne i år, som jeg med 99 procent sikkerhed ikke får brugt. Mere om dem senere.

Men i går kom min gamle rollespilsbuddy Martin forbi og han havde en forsinket julegave med, lidt af legende i (visse) rollespilskredse.

GURPS: Cyberpunk fra 1990. Fundet i et odenseansk antikvariat.

For folk der ikke har ranks i knowledge: rollespilshistorie, er det bogen der fik Steve Jackson Games kontor stormet af Secret Service, der, overbevist om at en hackermanual var under udformning, konfiskerede manuskripter, computere og filer. Efter megen tovtrækning med myndighederne, fik Steve Jackson og hans folk de fleste af deres ting tilbage og var ikke for fine til efterfølgende at smække et fint “The book that was seized by the U.S. Secret Sevice” mærkat på forsiden.

Indholdsmæssigt er det meget sjovt at se, hvordan cyberpunk så ud og blev tænkt for mere end 20 år siden og samtidig hvor meget tingene er the same. Steve Jackson skriver i forordet, om balladen med Secret Service:

“It is clear that, to some branches of law enforcement, anybody with any computer knowledge at all is suspect … especially if they own a modem. (…) do “freedom of speech” and “freedom of the press” apply to computer users. Some say they don’t”.

Hvilket jo på mange måder ikke er blevet mindre rigtigt eller aktuelt her 20 år efter… altså udover det der med modemmet.

Så tak for bogen, Martin!