Jeg er sikker på, at de fleste danske rollespilsforfattere skriver scenarier fordi det er sjovt. Hvorfor ellers ligge hundredvis af timer i at skrive noget som, når alt kommer til alt, ofte bliver sat til skue for under hundrede individer? Det er sjovt og det er fedt, når ens scenarier bliver kørt og war stories vælter ind bagefter.

På Vintersol kom en gruppe forfattere til at snakke om netop dette. Flere af os havde før kongressen kontaktet Vintersol om spilledere, scenarier og andre småting og fået enten lidt småsure eller ingen svar. Kombineret med, at der ingen form for rabat eller goder er til forfatterne og at jeg på intet tidspunkt talte med så meget som én af de ellers enormt overskudsagtige arrangører der fortalte mig, at Vintersol var glade for at jeg havde leveret to scenarier til kongressen, gav mig altså en lidt ærgerlig smag i munden.

Det kan godt være, at det kommer til at lyde lidt pigefornærmet, men ærlig talt, det synes jeg sgu er lidt tyndt. Jeg forventer ikke kys, kram eller at blive båret i kongestol, men jeg vil altså godt have lidt anerkendelse. Ja, så meget primadonna er jeg.

I Fastaval-Bunkeren har vi i år diskuteret rabatter og har været forholdsvis uenige om, hvordan man skal belønne forfattere og spilledere. For hvor Fastaval de sidste år ikke har manglet scenarier og forfattere, er jævnligt et større behov for spilledere end der er meldt til. Det har tidligere været diskuteret på blandt andet rpgforum og personligt har jeg aldrig forstået loftet på max to eller tre gange spillederrabat – hvis en spilleder kører fire scenarier, hvorfor så ikke give ham fire gange rabat? Jeg er stor fortaler for at man belønner spillederne, men om det er med fryns, lir, klap på skuldrene eller 30 kroners rabat er mindre vigtigt for mig. Men hvis man vælger at satse på at ”betale” i gode vibes og thumbs up, så skal man fanden fuckme huske at gøre det.

Da jeg på sidste års Fastaval langt efter 11.time fik flyttet fire hold fra lokaler til henholdsvis skurvogne og en gang foran John TVs lokale, og enhver snak med info blev mødt af fuck all, da havde jeg, om ikke andet, mine 30 kroners rabat at klamre mig til (og yeah yeah, fornøjelsen af at spille et scenarie sammen med en super gruppe spillere). Der ville jeg virkelig have sat pris på et ”det er vi kede af…” eller en ”det kan desværre ikke være anderledes. Nu skal du høre hvorfor…”-henvendelse. Anything really.

På Vintersol jokede vi med, at der måske vare behov for en fagforening for scenarieforfattere. Det er der nok grundlæggende ikke, men jeg håber alligevel, at de danske kongresarrangører husker, at fede kongresser hænger sammen med gode scenarier. Og hvis Con 2 har lært os noget, så er det, at forfattere er til fals for god kage.

Jeg elsker Fastaval (helt vildt meget!) og ditto Vintersol (London Crawling 3 er allerede i støbeskeen!), det håber jeg er helt klart. Jeg vil bare samtidig gerne slå et slag for, at man ikke glemmer at appreciate, bare fordi der lige nu er rigtig mange engagerede og aktive scenarieforfattere der gerne vil skrive.