Om en mindre end en måned er der Fastaval, og selv om det virker som om der er ved at komme styr på det hele, er det lidt foruroligende, at der endnu ikke er meldt ud, hvilken skole Påsken skal bruges på.

Jeg har enormt stor respekt for de folk der ligger mange timer i at få Fastaval på benene, men som udenforstående kan det være svært at forstå, hvordan skolen kan være uafklaret så kort tid før. Jeg har hørt, at Århus Kommune er en tung og rigid partner og at pedeller ikke altid er til at bide skeer med, men ud fra den mantra der har lydt i årevis om, at skolerne altid bliver afleveret i renere stand end de modtages lyder det underligt.

Vi har lige fået ny kulturrådmand i Århus. Ved han, hvilket enestående arrangement han har i sin by og under sit område? En institution med snart 25-års jubilæum, der er blandt de mest nyskabende og innovative (i verden), der trækker forfattere til fra både Norden og USA? At vores æresgæst er en kontroversiel rollespillende kvindelig muslim – det bliver da ikke meget mere oppe i tiden!

Jeg mindes at Fastavalprogrammet i slutningen af 90erne/starten af 00erne havde forord af både borgmesteren og Biskop Kaj Holm, så vi har tydeligvis haft foden indenfor i systemet tidligere, men er det bare helt over’n’out eller er der bare brug for et brag af charmeoffensiv, så Det Officielle ÅrhusTM kan genopdage hvor enestående et arrangement vi har, som de kan sole sig i at huse?

Jeg håber at Jost eller den skoleansvarlige vil fortælle lidt til Fasta Morgen om, hvad der er gået galt i år og hvad der er brug for til næste år, for jeg er sikker på der er folk der vil være med til at skabe positive vibes om Fastaval, hvis det er det der er brug for.