Så er mit bidrag til W40K antologien sendt af sted. Videre til det næste projekt.

Spillet, der måske bedst kan beskrives som surrealistisk pulp med undertoner af både humor og horror, handler om den fiktive ø Al Amarja i Middelhavet – et sted hvor intet er helt som det ser ud, og hvor de underligste ting kan ske. Her er gale videnskabsmænd, invasioner fra rummet og sammensværgelser der er ældre end menneskeheden; her er sære psykiske kræfter og religiøse syretrip; og her er flere intriger end godt er for selv de mest hårdføre eventyrere.” – Nicholas Demidoff, Fønix nummer 1.

Ovenstående var med til at sælge Over The Edge til mig tilbage i 1995. Så vidt jeg husker, stod jeg i Fantask og vaklede mellem det og TORG, der fik 4 stjerner i samme Fønix. Jeg tror jeg valgte det rigtige.

Sidenhen har jeg købt alle de sourcebøger og scenarier som Atlas Games nåede at sende ud i perioden 1994-2001 og de er blandt det mest interessante, fantasifulde og ikke mindst brugbare rollespilsbøger jeg har læst.

Systemet er super enkelt, og både karakter, rul med terninger og kamp kan samles på en enkelt A4 side. Ud fra mine begrænsede erfaringer med systemet, virker det forbilledligt.

Universet trækker i høj grad på William S. Burroughs forfatterskab og ellers regner jeg med at folk som David Lynch og David Cronenberg bliver inspirationskilder i kampagnen, der indtil videre hedder ”The Lemurians”, opkaldt efter et skrinlagt Lynch projekt fra de tidlige halvfemsere.

Samtidig, ikke mindst fordi det hele foregår på en 60x80km ø, ligger Over The Edge meget op til det jeg tror i rollespilsterminologi hedder sandbox games, hvor spillerne har meget frie hænder til at gøre som de vil, frem for at være tvunget til at følge et i forvejen fastlagt plot.

Med lidt held starter vi i næste uge.