Så er mit bidrag til W40K antologien sendt af sted. Videre til det næste projekt.
”Spillet, der måske bedst kan beskrives som surrealistisk pulp med undertoner af både humor og horror, handler om den fiktive ø Al Amarja i Middelhavet – et sted hvor intet er helt som det ser ud, og hvor de underligste ting kan ske. Her er gale videnskabsmænd, invasioner fra rummet og sammensværgelser der er ældre end menneskeheden; her er sære psykiske kræfter og religiøse syretrip; og her er flere intriger end godt er for selv de mest hårdføre eventyrere.” – Nicholas Demidoff, Fønix nummer 1.
Ovenstående var med til at sælge Over The Edge til mig tilbage i 1995. Så vidt jeg husker, stod jeg i Fantask og vaklede mellem det og TORG, der fik 4 stjerner i samme Fønix. Jeg tror jeg valgte det rigtige.
Sidenhen har jeg købt alle de sourcebøger og scenarier som Atlas Games nåede at sende ud i perioden 1994-2001 og de er blandt det mest interessante, fantasifulde og ikke mindst brugbare rollespilsbøger jeg har læst.
Systemet er super enkelt, og både karakter, rul med terninger og kamp kan samles på en enkelt A4 side. Ud fra mine begrænsede erfaringer med systemet, virker det forbilledligt.
Universet trækker i høj grad på William S. Burroughs forfatterskab og ellers regner jeg med at folk som David Lynch og David Cronenberg bliver inspirationskilder i kampagnen, der indtil videre hedder ”The Lemurians”, opkaldt efter et skrinlagt Lynch projekt fra de tidlige halvfemsere.
Samtidig, ikke mindst fordi det hele foregår på en 60x80km ø, ligger Over The Edge meget op til det jeg tror i rollespilsterminologi hedder sandbox games, hvor spillerne har meget frie hænder til at gøre som de vil, frem for at være tvunget til at følge et i forvejen fastlagt plot.
Med lidt held starter vi i næste uge.
jan 19, 2010 @ 13:29:54
Og vi vil have spilrapporter. Fungerer verdenen stadig, skal den opdateres? Fungerer systemet, laver I nye ting med systemet? Hvor fedt er det? Fortæl, fortæl, når I kommer igang.
Apropos valg af system, så gik jeg den modsatte vej og købte Torg i stedet, som jeg aldrig fik spillet, men som har inspireret mig. Det er stadig et af de spil, jeg gerne vil spille. For et lille års tid siden købte jeg så endelig en brugt udgave af Over the Edge af spilhistoriske årsager, da der fra tid til anden refereres af nogle spildesignere til netop den verden og det system. Det virker lovende, men mit umiddelbare indtryk var, at det var systemæssigt en tand bedaget, men stadig funktionelt.
jan 19, 2010 @ 15:50:19
Hvad er Torg?
jan 19, 2010 @ 15:59:17
Wiki-svaret: http://en.wikipedia.org/wiki/Torg
Kort fortalt går det ud på, at jorden er invaderet af overnaturlige væsner, der har indrettet jorden i forskellige ‘genre-zoner’, hvor genre-konventioner gør sig gældende. Omkring Nilen er det pulp med krokodillemænd og mumier, omkring Japan er det cyberpunk. Man kan enten spille i en zone eller rejse på tværs af zonerne. Nogle steder virker magi ,andre steder virker højteknologi, og man har vanskeligheder, når man bringer disse ting på tværs af zonerne.
Ydermere blev der anvendt et specielt regelsystem, hvor spillerne havde kort, der understøttede specifikke handlinger (+4 på bluf eller +3 til kamp), som opfordrede spillerne til alternative handlinger i kamp, da man kunne spille et kort og gå bonussen. Nogle kort tillod også at manipulere plottet (ærkefjende eller gammel ven-kortene for eksempel).
En sidste ting var, at scenarierne blev udformet efter resultaterne af de foregående scenarier. Ideen er, at alle spilgrupper efter gennemspilningen af et scenarie indsendte resultatet, det blev hevet gennem en computer, som så udstak rammerne for næste scenarie. På den måde var alle spilgrupper involveret i kampen om at tilbageerobre jorden.
Det var Torg.
jan 19, 2010 @ 20:14:34
Bliver hver fald spændene at prøve det, både fordi jeg ingen erfaring har med systemmet også fordi jeg ikke kan huske hvornår jeg sidste har spillet en kampagne (eller ord rollespil der ikke var på con)
jan 19, 2010 @ 20:47:20
Der skal nok komme en rapport – jeg tror det bliver sjovt.
Hvorfor tænker du at systemet er bedaget, Morten?
Jeg har aldrig været stor regelrytter, ikke engang i mine AD&D-spilleder dage og er heller ikke rigtig hoppet med på de nye spilmekanik-trends, så jeg tror det enkle “rul nogle sekssidede terninger” system passer mig meget godt.
jan 21, 2010 @ 15:24:37
Med bedaget mener jeg i dette tilfælde, at systemet hviler meget på spilleders arbitrære tolkning, f.eks. i forbindelse med botches, men også ved terningeslag generelt, da spilleder ruller i hemmelighed, og noterer i al hemmelighed, hvor mange 6’ere, der blev rullet og bruger det til i hemmelighed at omtolke udfaldet af konflikter, hvor spilpersonerne ellers var sejrrige (Unstoppable Sixes-reglen), at der er advarsler til ‘power players’ om ikke at udnytte systemet, selvom det er muligt at udnytte systemet, fordi de vil blive straffet – men reglerne forklarer ikke hvori straffen kommer, fordi den effektueres gennem fiktionen af spilleder. Det er en antagonistisk tankegang, der udspinder af regelsystemerne, som de fortsat så ud i midten af 90’erne.
Skræller man dette lag af, og det kan gøres uden de store vanskeligheder (f.eks. tage Unstoppable Sixes ud i det åbne, det fungerer fint i f.eks. Burning-spillene, hvor man kan få en ufuldstændig sejr), og ikke fokuserer så meget på simuleringen af handlinger (f.eks. reglen om Multiple Actions – som er en type regel, der får de fleste regelsystemer til at kollapse under vægten af besværligheder), men snarere vægter conflict resolution end task resolution, så ser jeg generelt problemerne ved systemet løst. Det handler ikke så meget om regelrytteri, som de tanker, der ligger bag måden systemet skal håndteres på.
Kernen i Over the Edge er trods alt et simpelt d6-system, der ligner en reduceret udgave af West Ends d6-system.
Nervøsitet aften før – spiltest af Stjernetegn « Simons scenarie sludder
jan 22, 2010 @ 00:05:49